h

SP organiseert bijeenkomst voor thuishulpen

25 augustus 2009

SP organiseert bijeenkomst voor thuishulpen

WIJK BIJ DUURSTEDE - De SP organiseert op vrijdag 28 augustus aanstaande een informatieve avond voor medewerkers in de huishouding van Vitras/CMD. De bijeenkomst wordt gehouden in gebouw Feuniks aan het Walplantsoen en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. “De avond is vooral bedoeld voor huishoudelijk medewerkers, maar bijvoorbeeld ook cliënten met vragen zijn welkom,” laat SP-bestuurslid Jan Oechies weten.

Vitras/CMD stopt met ingang van 1 januari 2010 met het leveren van huishoudelijke hulp in alle gemeenten in de regio. De thuiszorgorganisatie heeft daartoe besloten, omdat de werkzaamheden niet kostendekkend zijn. Andere organisaties of een gemeentelijke instelling zullen de werkzaamheden moeten overnemen.
“Wij hebben gezegd voor zowel de belangen van de cliënten als de werknemers te zullen opkomen. Voor de zomervakantie hebben we al een succesvolle bijeenkomst georganiseerd. De afgelopen twee maanden hebben we niet stil gezeten en wij willen als partij en hulpdienst onze informatie graag met de medewerkers delen. Bovendien hebben zij laten weten graag regelmatig dit soort avonden te willen bezoeken om ook elkaar bij te praten,” legt Oechies uit.

Als de werkzaamheden van Vitras/CMD door een andere organisatie worden overgenomen, vreest de SP dat het salaris van de medewerkers een onderhandelingspunt wordt. Daarom eist de partij dat de thuishulpen in ieder geval hetzelfde salaris blijven ontvangen. Ook zoekt zij naar oplossingen voor mensen met een tijdelijk contract bij Vitras/CMD en waarvan dit spoedig afloopt. “We hebben begrepen dat Rijnheuvel hier wellicht een oplossing kan bieden. Dat zou prachtig zijn, want anders staan niet alleen de betrokken medewerkers op straat, maar raken ook de betreffende cliënten hun vaste kracht kwijt,” vertelt Jan Oechies.

Hij laat weten dat ook de manager thuiszorg van Stichting Rijnheuvel en een vertegenwoordiging van de vakbonden is gevraagd om op de avond aanwezig te zijn.

Het liefst zien de socialisten trouwens dat alle hulpen vanaf 1 januari 2010 gewoon worden overgenomen door een op te richten lokale thuiszorgorganisatie. “De marktwerking betekent het failliet van de thuiszorg, dat is inmiddels wel aangetoond. Wij zien dan ook veel kansen in het oprichten van een gemeentelijke zorginstelling. Een laagdrempelige organisatie die goed samenwerkt met de andere zorgverleners,” aldus Oechies.

U bent hier