h

Landelijk onderzoek hulpverleners gehandicaptenzorg

24 augustus 2009

Landelijk onderzoek hulpverleners gehandicaptenzorg

WIJK BIJ DUURSTEDE - Personeel in de gehandicaptenzorg ervaart veel bureaucratie en een sterk toegenomen werkdruk. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een landelijk onderzoek van de Socialistische Partij. SP-raadslid Henriëtte Sanders roept zorgverleners van plaatselijke instellingen op om mee te doen aan de enquête. “We willen medewerkers een stem geven en juist hier in de regio zijn er veel AWBZ-instellingen,” vertelt Sanders.

De eerste reslutaten van het onderzoek zijn onlangs gepresenteerd in het programma Netwerk waarbij het SP-Tweede kamerlid Renske Leijten reageerde op het overlijden van de meervoudig gehandicapte Jeannette Unlandt. Laatstgenoemde werd vorig jaar het symbool van de misstanden in de gehandicaptenzorg toen duidelijk werd dat verzorgers haar mishandelden.

De SP wil dat er structurele verbeteringen komen in de zorg. De partij vindt dat zorgverleners weer op een goede manier hun werk moeten kunnen doen en ze niet ten onder gaan aan werkdruk en bureaucratie. “Dat vinden overigens veel meer politieke partijen. En de meeste politici en beleidsmakers hebben ook een mening over hoe het anders zou moeten. Maar de handen aan het bed, de stem van de zorgverleners, wordt nauwelijks gehoord. Daarin wil de SP verandering in brengen. Vandaar dit onderzoek,” legt Henriëtte Sanders uit.

U bent hier