h

Plannen De Kamp goed ontvangen

3 juli 2009

Plannen De Kamp goed ontvangen

Cothen – De plannen voor de realisatie van zo’n 100 woningen in de uitbreidingslocatie De Kamp in Cothen zijn goed ontvangen. Dat bleek tijdens een informatiebijeenkomst afgelopen woendag in het Dorpshuis, waar ruim 150 bewoners op afkwamen. De voorliggende plannen worden verder uitgewerkt en eind van dit jaar besluit de gemeenteraad er over. In 2010 kan dan de bouw van de woningen daadwerkelijk starten.

“Dat ziet er toch wel heel groen en dorps uit”, reageert iemand bij de tekeningen van De Kamp die opgehangen zijn aan de zijkant van de zaal. Om haar heen wordt instemmend geknikt. Het overgrote deel van de bezoekers van de bijeenkomst blijkt erg enthousiast over de voorliggende plannen.

Aan het begin van de avond worden er een aantal inleidingen gehouden over de stedenbouwkundige opzet van de nieuwe wijk, een uitgebreid verkeersonderzoek dat is gehouden, een nieuwe speeltuin met vooral natuurlijk spelen, de groenstructuur en de aansluiting met de Kromme Rijn. Vragen zijn er vooral over de mogelijke verkeersproblemen in de omliggende straten en of er geen nieuwe ontsluiting kan komen op de provinciale weg. Ook wil men vooral weten hoe men in aanmerking komt voor zo’n woning.

Wethouder Jan Burger vertelt dat een aanvraag bij de provincie Utrecht voor een nieuwe aansluiting op de provinciale weg ‘kansloos is’. Een verkeersbureau heeft eind januari gedurende een week alle verkeersbewegingen geteld, snelheden gemeten en gekeken waar problemen zijn op het gebied van parkeren. “Het verkeersbureau constateert dat de toename van verkeersbewegingen door de bouw van De Kamp meevalt en adviseert vooral om de bestaande knelpunten bij de Dorspstraat, de Willem Alexanderweg en een aantal andere straten aan te pakken. Dat gaan we dan ook doen en mijn collega Henk Muis (wethouder Verkeer en Vervoer) gaat daarmee de komende periode met alle belanghebbenden aan de slag.” Over de vraag welke mensen er straks voor de woningen in aanmerking komen is hij eveneens duidelijk: “We bouwen vooral voor onze eigen inwoners en dit geval zijn dat de Cothenaren. We gaan dat bij de toewijzingsregels vastleggen.”

De voorliggende plannen worden dit najaar verder uitgewerkt. De bedoeling is dat de raad in december het verkavelingsplan en de grondexploitatie goedkeurt, waarna de formele ruimtelijke (bezwaren)procedure kan starten. Die wordt dan in het najaar 2010 afgesloten. Vervolgens kan de bouw van de woningen beginnen. Het gaat om ruim 100 woningen, waarvan ongeveer 40% behoort tot de sociale sector (huurwoningen en goedkope koopwoningen). Ook wordt gedacht aan het verkopen van vrije kavels.

U bent hier