h

Positief nieuws voor Hospice

22 juni 2009

Positief nieuws voor Hospice

WIJK BIJ DUURSTEDE - Rond het Hospice Wijk bij Duurstede is veel te doen. Het bedrijfsplan is door alle politieke partijen en wethouder Jan Burger positief ontvangen. Maar dat is niet het belangrijkste nieuws. “De komende weken hopen wij van financiers definitieve toezeggingen te krijgen. Tevens zijn wij in gesprek met Woonzorg Nederland en de notaris voor de officiële oprichting van de stichting. Waarschijnlijk kunnen in oktober 2010 de eerste gasten in het Wijks Bijna Thuishuis terecht”, legt Jan Oechies, SP-bestuurslid en één van de initiatiefnemers, uit.

De initiatiefgroep, bestaande uit Annelies Hofmeijer, Conny van Tol, Wil Schramowski en Wil van Dam heeft de afgelopen weken een rondje langs verschillende politieke partijen gemaakt, om hun ideeën daar neer te leggen. Ook met de voor zorgvoorzieningen verantwoordelijk wethouder, Jan Burger, zijn gesprekken gevoerd. Overal werden zij positief onthaald. Maar nog belangrijker was de samenwerking met andere organisaties.

“Buurtzorg Nederland gaat de professionele zorg in de zorgketen verzorgen. Tevens zal het Medisch Specialistisch Verpleegkundig Team de zogenaamde voorbehouden handeling uitvoeren. Tenslotte zijn we nog in gesprek met verschillende groeperingen uit het Wijkse vrijwilligersnetwerk, om te kijken hoe we met anderen kunnen samenwerken,” laat Jan Oechies weten.

De initiatiefgroep is met enkele financiers in onderhandeling, want de hospice zal ook betaald moeten worden. “We kunnen hier op dit moment zeggen dat het er veelbelovend uitziet. Verschillende partijen willen ons steunen en samen met ons aan de slag om de zorgverlening in Wijk te versterken. Zo is er de gedachte om een aantal plaatsen aan te bieden aan mensen die in de laatste levensfase verkeren, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die ernstig ziek zijn en een medische behandeling ondergaan waarbij zij veel verzorging nodig hebben. Maar daar kunnen we pas over enkele weken definitief iets over zeggen”, houdt Oechies de spanning erin.

U bent hier