h

Langdurig werkzoekenden aan de slag

16 mei 2009

Langdurig werkzoekenden aan de slag

Wijk bij Duurstede – Zo’n twaalf tot veertien mensen krijgen vanuit de bijstand een baan aangeboden bij het recyclingbedrijf Jacomij. Als het aan SP-wethouder Jan Burger ligt, worden de komende tijd meer overeenkomsten getekend tussen de Regionale Sociale Dienst (RSD) en bedrijven in Wijk bij Duurstede. “Juist in deze tijd van kredietcrisis is het belangrijk dat mensen met een uitkering aan een baan worden geholpen,” aldus de wethouder, die tevens bestuursvoorzitter is van de RSD.

In 2008 tekenden de OndernemersKring Wijk bij Duurstede en het Werkgeverservicepunt (WGSP) van de Regionale Sociale Dienst/UWV een convenant. Het doel is om bovenop de 500 extra arbeidsplaatsen die het linkse college van Wijk bij Duurstede in de huidige zittingsperiode wil realiseren nog eens 75 extra arbeidsplaatsen te creëren. Daarvan is het de bedoeling dat de helft wordt gevonden in de categorie starters (jongeren) en de andere helft in de categorie mensen met een zwakke positie ten opzichte van de arbeidsmarkt.

Afgelopen maandag ondertekenden Theo van den Heuvel, directeur Jacomij, en wethouder Jan Burger een contract bij het ‘ondernemerscafé’ van de ondernemerskring Wijk bij Duurstede (OKW) in Café ’t Hof. Zo’n twaalf tot veertien mensen krijgen bij Jacomij een baan aangeboden. Inmiddels zijn de eerste tien plekken al opgevuld. Het betreft vrijwel allemaal Wijkse werkzoekenden.

“Dat is hartstikke mooi voor de betreffende mensen. In onze gemeente zijn er tientallen mensen die vanuit een uitkeringssituatie graag aan het werk willen gaan. Juist nu het economisch slechter gaat, is het van belang dat we daar aandacht voor hebben. Daarom is het een goede zaak dat de overheid en het plaatselijke bedrijfsleven samenwerken met dit als resultaat,” laat de SP-wethouder weten.

Jan Burger is tevens voorzitter van de Regionale Sociale Dienst en hij vindt het belangrijk dat de Sociale Dienst goed functioneert in de regio: “Sinds de oprichting van de RSD in 2006 werken we aan het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening voor mensen met een uitkering. Daar horen bijvoorbeeld spreekuren bij in onze gemeente voor mensen die moeilijk uit zichzelf naar Zeist kunnen komen, een ruimhartig minimabeleid en vanzelfsprekend ook goede contacten met het bedrijfsleven in alle aangesloten gemeenten.”

U bent hier