h

RTV Utrecht: Ouderen willen huisartsenpost dichtbij

4 maart 2009

RTV Utrecht: Ouderen willen huisartsenpost dichtbij

Wijk bij Duurstede - RTV Utrecht heeft afgelopen dinsdag aandacht besteed aan de problemen van de bereikbaarheid van de huisartsenpost in Houten. Veel ouderen vinden dat het veel te lang duurt voordat de arts van de huisartsenpost in Wijk bij Duurstede is. Dat blijkt in de uitzending van de regionale omroep.

De huisartsenpost voor de gemeente Wijk bij Duurstede zit in Houten en dat is een half uur rijden. Volgens de Stichting Primair, die verantwoordelijk is voor de post, is dat binnen de wet. Toch wordt er ook nagedacht over een extra huisartsenpost in Doorn.

De gemeente Wijk bij Duurstede onderzoekt op dit moment samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug de mogelijkheden voor de vestiging van zo'n huisartsenpost in Doorn. Bij dit onderzoek is ook de Stichting Primair betrokken. Eerder bleek al uit een uitgebreide enquĂȘte van de Socialistische Partij dat vrijwel alle inwoners van beide gemeenten zo'n huisartsenpost wel zien zitten.

SP-wethouder Jan Burger: "In de uitzending wordt nog eens duidelijk hoe belangrijk het is dat we nagaan of er een huisartsenpost dichterbij kan worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld op de plek waar nu de buitenpoli van het Diaconessen Ziekenhuis is gevestigd. De komende maanden moet duidelijk worden of dat haalbaar is. Belangrijk is in ieder geval dat alle partijen bereid zijn om daar serieus naar te kijken."

U bent hier