h

SP wil bouw Veilingterrein vlottrekken

25 januari 2009

SP wil bouw Veilingterrein vlottrekken


WIJK BIJ DUURSTEDE - De Socialistische Partij wil dat wordt nagegaan, of de woningbouw op het Veilingterrein kan worden vlot getrokken. SP-raadslid Gert de Heus heeft daarover vragen gesteld aan het college. ‘Projectontwikkelaar Bouwfonds heeft namelijk weer even geleden laten weten dat de bouw van de tweede fase woningen vanwege de kredietcrisis voorlopig is stilgelegd. Wij willen kijken of de gemeente hier iets aan kan doen’, meldt hij.

Het Wijkse college heeft bij monde van wethouder Jan Burger laten weten dat zij zich maximaal inzet om diverse gemeentelijke woningbouwprojecten op gang te houden. Dit ook vanuit het oogpunt van de woningnood en als stimulans voor de werkgelegenheid in de bouwsector. De Heus vraagt of het college ook buiten de deur kan meekijken. “Kan het college zich ook inzetten om bouwprojecten van projectontwikkelaars in de gaten te houden, en daar waar mogelijk stimuleren? Heeft het college mogelijkheden om stilgelegde projecten weer op gang te brengen?”, vraagt hij.

De SP wijst op de bouwstop die Bouwfonds, eigenaar en projectontwikkelaar van het Veilingterrein, onlangs heeft afgekondigd. Daardoor ligt de tweede fase van de woningbouw van enkele tientallen woningen op dit moment stil. Het betreft koopwoningen in de middeldure en dure sector. De Heus; “We kunnen speculeren wat de oorzaken hiervan zijn. Dat bijvoorbeeld banken geen hypotheken willen verstrekken, of dat mensen hun vingers simpelweg op de knip houden. Of dat er op dit moment geen behoefte is aan de duurdere categorie huizen. Maar de vraag is, of we deze ‘bouwstop’ kunnen verhelpen.’

De socialisten stellen de vraag of er een ander woningbouwprogramma wel gerealiseerd kan worden? "Zijn er instrumenten inzetbaar waarmee de interesse in de huizen op bijvoorbeeld het Veilingterrein wel aan te wakkeren is?", vraagt het SP-raadslid, die zich ook zorgen maakt om de ontwikkelingen rond De Geer II, waar Bouwfonds eveneens de ontwikkelaar is.

U bent hier