h

Curadomi stopt met huishoudelijke hulp

17 januari 2009

Curadomi stopt met huishoudelijke hulp


De gemeente Wijk bij Duurstede heeft eind 2007 met acht zorgaanbieders een overeenkomst gesloten voor het leveren van hulp bij het huishouden, waaronder Curadomi. De christelijke thuiszorgorganisatie wil de overeenkomst echter beëindigen vanwege haar slechte financiële situatie.

Curadomi verkeert al enige tijd in de problemen. Enkele maanden geleden werd de organisatie overgenomen door thuiszorgorganisatie Agathos, onder voorwaarde dat een reorganisatie zou zorgen voor een beter bedrijfsresultaat. In veel plaatsen in het land wordt de huishoudelijke hulp nu afgestoten. Voor zo’n 200 medewerkers gaat Curadomi op zoek naar ander werk.

In Wijk bij Duurstede krijgen slechts enkele inwoners hulp bij het huishouden van Curadomi, waardoor de ‘schade’ beperkt is.
“Wat niet wegneemt dat het wegvallen van hulp toch heel vervelend is voor deze mensen. En hetzelfde geldt voor de betrokken medewerkers”, laat SP-wethouder Jan Burger weten. De wethouder betreurt het ten zeerste dat Curadomi de samenwerking beëindigt. “De zorg voor onze inwoners staat bij ons voorop. Wij vertrouwen er daarom op dat de organisatie al het mogelijke in werking stelt om de huidige cliënten en de medewerkers tijdig bij andere aanbieders onder te brengen, dan wel de zorg zal continueren voor de maximale opzegtermijn”, aldus de wethouder.

De SP onderzoekt op dit moment, samen met andere de PvdA en andere initiatiefnemers, de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe lokale thuiszorgorganisatie. Die zou, als de plannen haalbaar blijken te zijn, eventueel mee kunnen doen met een nieuwe aanbestedingsronde in 2009 en vanaf 2010 hulp kunnen verlenen.

U bent hier