h

Demonstratie tegen wanbeleid huishoudelijke zorg

15 december 2008

Demonstratie tegen wanbeleid huishoudelijke zorg

Er spelen nog steeds veel problemen in de huishoudelijke zorg door de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Op 17 december 2008 wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de WMO. Het Comité Zorg Geen Markt organiseert die dag een grote manifestatie tegen de afbraak en uitverkoop van de thuiszorg.

Hoewel in de gemeente Wijk bij Duurstede er van alles wordt gedaan om de huishoudelijke hulp zo goed mogelijk te regelen, zijn er overal in het land grote problemen. Mensen krijgen geen hulp, of staan op wachtlijsten door het gebrek aan personeel. Zorginstellingen stoppen met het aanbieden van hulp, omdat ze het niet meer kunnen betalen. En in omliggende plaatsen worden mensen die werkzaam zijn in de huishoudelijke zorg massaal voor het blok gezet: salaris inleveren of werkloos zonder uitkering.

Reden genoeg om een krachtig protest te laten horen voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer met de verantwoordelijke staatsecretaris Bussemaker. Daarom roept het Comité Zorg Geen Markt iedereen om op woensdag 17 december aanstaande naar Den Haag te komen en op het Plein voor de Tweede Kamer van 12.00 tot 14.00 uur te protesteren tegen de huidige gang van zaken. Voor meer informatie, posters en flyers kan men hier terecht.

Aktie thuiszorg 17 december

U bent hier