h

Informatieavond SP over bezuinigingen in de zorg

5 november 2008

Informatieavond SP over bezuinigingen in de zorg

Het ‘rommelt’ opnieuw in de zorg. Thuiszorginstellingen dreigen met het stopzetten van de huishoudelijke hulp en tegelijkertijd kondigt het kabinet opnieuw bezuinigingen aan bij de AWBZ. Daarom organiseert de Socialistische Partij op vrijdag 7 november aanstaande een informatieavond over de zorg.

Het kabinet wil 800 miljoen bezuinigen op de AWBZ-hulp voor ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en jongeren met gedragsproblemen. Het gaat om de zogenoemde ‘algemene ondersteunende begeleiding’. Het is de bedoeling dat gemeenten in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) de hulp deels overnemen. Eén van de maatregelen is het schrappen van de begeleiding van mensen met een zogenaamde lichte zorgvraag. Het gaat daarbij om ouderen die beginnen te dementeren, of mensen die met begeleiding op zichzelf wonen.

De SP maakt zich landelijk en plaatselijk grote zorgen over de bezuinigingen.

Robbie Dekker, bestuurslid van de SP in Wijk bij Duurstede en organisator van de bijeenkomst: “Mensen worden straks aan hun lot overgelaten, tot op het punt dat ze veel meer zorg nodig hebben. Hulp die duurder is, en wellicht niet gegeven hoeft te worden als er niet bezuinigd wordt. En dan heb ik het nog niet eens over het menselijke aspect dat mensen eerst zieker moeten worden voordat ze hulp krijgen.”

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen. Siska Rijke, fractieassistent van de SP-fractie in de Tweede Kamer zal informatie geven en vragen beantwoorden over de AWBZ en de WMO. Ook zal worden ingegaan op de vraag hoe de SP de zorg in Nederland ingericht wil zien. Tenslotte wordt de inrichting van zorgvoorzieningen in onze gemeente besproken. Verleent u zorg of ontvangt u zorg, dan wordt uw inbreng zeer op prijs gesteld.

De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Feuniksgebouw, Walplantsoen 14. U bent van harte welkom.

U bent hier