h

Veel reacties op onderzoek huisartsenpost

7 september 2008

Veel reacties op onderzoek huisartsenpost

Onder het motto een Gezonde Leefstijl lieten veel organisaties zich afgelopen zaterdag zien op de Verenigingsmarkt. Ook de Socialistische Partij was aanwezig. De SP toonde aan sterk te zijn op het gebied van de zorg. Zo was er veel informatie over de AED’s (apparaten die ingezet worden bij hartfalen) en konden enquêtes worden ingevuld over de huisartsenpost.

De kraam van de Wijkse socialisten werd goed bezocht. Er werden ballonnen uitgedeeld, informatie gegeven, maar ook ruim driehonderd enquêtes over de huisartsenpost ingevuld. “De huisartsenpost staat nog altijd hoog op onze agenda. We komen onze belofte van een betere zorg na door er wat aan te doen”, legt raadslid Henriëtte Sanders uit.

Gebleken is dat een lokale huisartsenpost geen haalbare kaart is. Daarom zet de partij zich nu in voor een dergelijke voorziening in Doorn. Om de mening van de bevolking te peilen nemen SP-leden van de afdelingen Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug enquêtes af in alle kernen.

Enkele honderden mensen schoven zaterdag langs de enquêteurs. Sanders: ”Inwoners kwamen speciaal bij onze stand langs en stonden zelfs in de rij. Dat laat zien hoe belangrijk de mensen dit vinden. Een huisartsenpost in Doorn betekent voor alle inwoners in deze regio een grote verbetering. Wat betreft de afstand, maar ook voor de spoedeisende hulp. Zeker als dat gecombineerd kan worden met de buitenpolikliniek van het Diaconessenhuis en de ambulancepost.”

Deze week worden de lijsten verwerkt. Aankomende zaterdag, 13 september, gaan SP-leden aan de slag in Cothen en Langbroek. Bij de sportparken in de dorpen kunnen de enquêtes tussen 11.00 uur en 12.30 uur worden ingevuld.
“Daar komen dan de cijfers uit de Utrechtse Heuvelrug natuurlijk bij. We verwachten dan tussen de 1.000 en 1.500 enquêtes te hebben afgenomen. Dat moet een goed beeld geven van de mening van de inwoners. Want daar doen we uiteindelijk ook voor. Niet alleen met woorden, maar vooral met daden”, eindigt Henriëtte Sanders.

Verenigingenmarkt Verenigingenmarkt Verenigingenmarkt

U bent hier