h

AED HartstikkeNodig wordt aangesloten op 112

28 september 2008

AED HartstikkeNodig wordt aangesloten op 112

Nog deze maand worden de vrijwilligers van AED HartstikkeNodig in Wijk bij Duurstede via een SMS op hun mobiele telefoon aangesloten op de meldpost 112. Sinds de vrijwilligers en de AED’ s van de stichting van maart van dit jaar operationeel werden is al vijf maal een beroep op hun inzet gedaan.

“Onze aktie was dus hartstikke nodig”, vertelt Wil van Dam, coördinator van de actie en secretaris van de stichting. “Gelukkig hadden wij het nazorgtraject voor onze vrijwilligers vrijwel gereed en kunnen we dit nu aan de vrijwilligers presenteren. Ook is er duidelijkheid ten aanzien van de plaatsen van de eerste ‘huftervrije’ kasten met AED’s”, voegt ze daaraan toe.

Op maandagavond 6 oktober aanstaande organiseert de HartstikkeNodig de tweede vrijwilligers avond van dit jaar. Paul Theysmeijer, psychotherapeut te Wijk bij Duurstede en professional in het nazorgtraject van de vrijwilligers zal een inleiding verzorgen over de impact van een reanimatie. Tevens wordt informatie gegeven over de te plaatsen huftervrije kasten, de aansluiting op de meldkamer van 112 en de scholingsactiviteiten. De vrijwilligers kunnen tevens hun basisvaardigheden onder deskundige leiding oefenen.
Iedereen is van harte welkom op 6 oktober aanstaande vanaf 19.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Wijk bij Duurstede.

U bent hier