h

Enquête over vestiging huisartsenpost in Doorn

8 augustus 2008

Enquête over vestiging huisartsenpost in Doorn

De SP-afdelingen Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug willen dat de huisartsenzorg voor de 70.000 inwoners in beide gemeenten beter bereikbaar wordt. Nu zijn de inwoners verdeeld over drie huisartsenposten: in Ede, Houten en Zeist. De afstanden tot die huisartsenposten lopen op tot zo’n 25 kilometer.
SP voor zorg en solidariteit

Met name de inwoners van de kernen Amerongen, Leersum, Overberg en Wijk bij Duurstede moeten een behoorlijke reistijd overbruggen om bij de huisartsenpost te komen. Maar dat geldt ook voor de huisarts, die in de avonduren, ’s nachts en in het weekend patiënten uit deze plaatsen thuis moet helpen. De reistijd van een kwartier wordt ruimschoots overschreden en er is zelfs geen garantie dat binnen een half uur inwoners uit deze plaatsen bij de huisartsenpost kunnen zijn. In de weekenden overdag biedt ook het openbaar vervoer geen oplossing.

De SP-afdelingen in Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug willen komen tot een opzet voor de eerstelijns gezondheidszorg die zoveel mogelijk tegemoet komt aan de belangen van de inwoners. Daarvoor voeren beide afdelingen actie!

Een positieve impuls gaat ook uit van de ontwikkelingen van het Diaconessenhuis en de bij het ziekenhuis horende buitenpoli in Doorn.
Het Diaconessenhuis heeft aangegeven graag een actieve bijdrage te willen leveren aan het versterken van de gezondheidszorg in de regio. Daarbij wordt de mogelijkheid onderzocht om te komen tot avond- en weekendopenstelling van de buitenpoli in Doorn voor bepaalde specialismen.
Een uitbreiding van de diensten van de buitenpoli is gunstig voor alle inwoners uit de regio en biedt ook mogelijkheden om te komen tot versterking van de huisartsenzorg. Dat kan door een herverdeling van patiënten over de huisartsenposten in de omgeving en vestiging van een nieuwe huisartsenpost in Doorn bij de buitenpoli. Daarmee zijn alle inwoners uit de regio gediend en is de huisartsenzorg voor de inwoners van de gemeenten Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug veel beter en altijd binnen een kwartier bereikbaar. De vestiging van een huisartsenpost bij het ambulancevervoer en de buitenpoli in Doorn bevordert bovendien de kwaliteit en de samenwerking van alle partijen in de ‘spoedeisende zorg’.

Laat uw stem horen: vul de enquête in!

U bent hier