h

Aandacht voor huisartsenpost op Verenigingsmarkt

31 augustus 2008

Aandacht voor huisartsenpost op Verenigingsmarkt

Een huisartsenpost in Doorn is erg gewenst. Dat blijkt uit onderzoek van de SP onder de inwoners van de kernen Doorn, Leersum en Amerongen. De socialisten gaan ook in de andere kernen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan de slag. Én natuurlijk in Wijk bij Duurstede. ‘Aankomende zaterdag staan we van 12.00 uur tot 16.00 uur onder meer op de Verenigingsmarkt. Een week later, op 13 september, kunnen inwoners uit Cothen en Langbroek hun mening uiten over een huisartsenpost’, meldt fractie-voorzitter Jeroen Brouwer.

‘De huisartsenpost dichterbij krijgen is voor ons een belangrijk item. Landelijke wetgeving maakt het helaas onmogelijk om een post in Wijk te krijgen. Een post bij de buitenpolikliniek van het Diaconessenziekenhuis in Doorn is voor ons dan de beste oplossing’, vervolgt hij, ‘Om te bekijken wat de bevolking hiervan vindt hebben we in samenwerking met onze partijgenoten uit de Utrechtse Heuvelrug de enquêtes opgezet. Deze zijn we nu overal aan het afnemen.’

De inwoners van de al bezochte kernen op de Heuvelrug geven aan dat de bereikbaarheid en bekendheid van de huidige huisartsenposten zeer te wensen overlaten. Voor de inwoners van de gemeenten Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug staan die namelijk in Houten, Zeist en Ede. ‘Eerder al zijn veel handtekeningen opgehaald voor een huisartsenpost dichterbij. Maar nu gaat het echt om een enquête. Dus als mensen die in willen vullen, kunnen ze naar onze kraam op de verenigingsmarkt bij het gemeentehuis komen. Of een lijst invullen bij een van onze mensen bij de winkelcentra. Want wij komen zaterdag op diverse plekken in de stad naar de mensen toe’, eindigt Brouwer.

In opdracht van gemeente Wijk bij Duurstede wordt op dit moment ook overleg gepleegd met alle betrokkene partijen over de haalbaarheid van een huisartsenpost in Doorn.

U bent hier