h

Veel belangstelling voor woningen Veilingpark

13 juni 2008

Veel belangstelling voor woningen Veilingpark

In opdracht van Bouwfonds werd op donderdagochtend 12 juni jl. de loting verricht voor de verkoop van 28 woningen op het Veilingpark. Het gaat om de woningen die in de eerste fase gebouwd worden. De loting gebeurde bij notaris Serrarris, die samen met SP-wethouder Jan Burger de enveloppen trok om de volgorde te bepalen van de aangemelde aspirant-kopers.

Er hadden zich in totaal 163 aspirant-kopers gemeld. Voor alle woningen, van herenhuis, poortwoning tot vrijstaande villa, is veel animo. Aan de hand van de lotingsvolgorde worden de woningen toegewezen. Iedere inschrijver krijgt hier in de loop van volgende week bericht over. Zoals het er nu naar uitziet start de bouw van het Veilingpark in september. De start van de verkoop van de volgende fase is na de zomervakantie gepland.
Het college van burgemeester en wethouders heeft met Bouwfonds afgesproken om vooral woningzoekenden uit Wijk bij Duurstede de mogelijkheid te geven zich in te schrijven. Dat heeft gewerkt: ruim 80% van de aanmeldingen komt uit Wijk en de kernen Cothen en Langbroek.
Op het Veilingpark worden de komende twee jaren in totaal 104 woningen gebouwd, waarvan 72 koopwoningen en 32 huurappartementen.

“De inspanningen van het gemeentebestuur zijn er op gericht om meerdere bouwplannen vlot te trekken. Ik ben erg blij dat, na het Joliceterrein, nu ook op het voormalige Veilingterrein eindelijk gebouwd gaat worden. Maar we gaan intussen wel verder. Voor 1 juli verwachten we dat de woningstichting Volksbelang komt met plannen voor 26 starterappartementen aan de Steenstraat. Daar komen straks nog 30 nieuwe woningen bij voor ouderen in De Engk. De plannen voor 20 woningen bij Uem en Wennekes in Langbroek zijn volop in de maak en in Cothen werken we aan een invulling van het gebied rondom de molen. Nog dit jaar komt daarnaast de stedenbouwkundige visie en het verkavelingsplan voor De Geer II, Langbroek Noord en De Kamp in Cothen gereed”, aldus SP-wethouder Jan Burger.

Het uitgangspunt van het college is om voldoende woningen in alle kernen te realiseren. Sinds 2002 is er weinig gebouwd in de gemeente. Dat gaat veranderen. Het college werkt fors aan het verbeteren van het woningbouwprogramma. De bedoeling is dat de komende jaren de verschillende doelgroepen voldoende aan hun trekken komen en er een continue bouwstroom ontstaat van zo’n 135 woningen per jaar.

“Daarmee kunnen we de lokale woningbehoefte goed opvangen en tegelijkertijd de wachtlijsten terugdringen. Het is belangrijk dat de woningmarkt in beweging komt en iedereen kansen krijgt op een goede en geschikte woning, of je nu beschikt over een welgevulde of smalle beurs”, voegt de wethouder nog toe.

U bent hier