h

SP keurt visie rivierenfront goed

7 april 2008

SP keurt visie rivierenfront goed

De commissiezaal op het gemeentehuis zat afgelopen week goed vol. Vele geïnteresseerden kwamen af op de tweede voorbespreking over de visie op het rivierenfront, die het college presenteerde. ‘De aanwezige insprekers waren verontrust over het wegvallen van recreatiemogelijkheden en natuurliefhebbers maakten zich zorgen om het versterken van het natuurgebied. Wij zien deze visie echter simpelweg als een eerste steen, waarbij de rest van het huis, dus ook de recreatiemogelijkheden en natuurontwikkelingen, nog ingevuld moet worden’, legt fractielid Henriëtte Sanders uit.

De collegeplannen voor het gebied in en rond de Gravenbol zien er ambitieus uit. Natuur krijgt de vrije ruimte, havens kunnen worden uitgebreid en recreatiemogelijkheden komen dichter naar de stad toe. Zonder naar de beperkingen te bekijken nam wethouder Henk Muis met vele betrokken instanties het initiatief om het rivierenfront flink onder handen te nemen. ‘Vandaar dat deze visie voor ons een eerste bouwsteen is. Het huis moet verder afgemaakt worden door lokale architecten’, vindt Sanders.

Enkele inwoners lieten tijdens de voorbespreking al enkele geluiden horen. Hoe behouden we de recreatieve mogelijkheden? Hoe gaan we om met de natuur? Hoe kunnen we het toerisme aantrekkelijker maken? Hoe kunnen we het oude Dorestad laten herleven? Sanders; ‘Dat laat zien dat de mensen graag mee willen denken. Zij moeten nu de ruimte krijgen om dat te doen.’

Het college maakte voor de uitvoering al een uitgebreide tijdslijn. Op korte termijn hoopt de SP dat de discussie met bewoners op korte termijn plaats zal vinden en dat vooral lokale belangengroepen uitgenodigd worden mee te werken aan de verdere ontwikkeling ‘De visie staat aankomende raadsvergadering op de agenda. Dan komen er richtinggevende uitspraken. Daarna is het zaak om over te gaan op daadwerkelijke ontwikkeling en uitvoering. We kunnen gaan kijken welke onderdelen we het eerste aan kunnen pakken, zoals het havengebied. Al zetten we daar maar vast wat bankjes neer, zodat de inwoners hier kunnen genieten’, eindigt Sanders.

U bent hier