h

Themadag in de Zorg op 15 maart aanstaande

12 maart 2008

Themadag in de Zorg op 15 maart aanstaande

Het landelijk comité ‘De zorg is geen markt’ organiseert op zaterdag 15 maart aanstaande een grote themadag. De bijeenkomst wordt gehouden in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle (Stationsplein 2), van 10.00 tot 16.00 uur. Het doel is om vast te stellen wat en waar het mis gaat in de zorg en hoe we dat kunnen voorkomen.

Wat zijn de gevolgen van de marktwerking op: de bureaucratie, de kwaliteit, de toegang tot de zorg, de kostenontwikkeling, de aandacht voor preventie? Hoe pakken de aanbestedingen in de thuiszorg uit op de kwaliteit van de zorg en wat zijn de gevolgen voor het personeel? Kunnen we voldoende personeel vasthouden in de ouderen- en gehandicaptenzorg met de toenemende werkdruk, de bureaucratie, de verslechtering van de arbeidsomstandigheden en een groeiend gevoel van onmacht niet die zorg te kunnen geven die nodig is? Leidt de DBC tot nieuwe bureaucratie en bedreigt het de privacy van patiënten? Is de rust teruggekeerd in de huisartsenzorg? Hoe zit het met de macht van de zorgverzekeraar, gaat deze meer op de stoel van de zorgverlener zitten?
Dit zijn allemaal vragen die aan de orde kunnen komen op 15 maart aanstaande. Gastspreker is onder andere SP-Tweede Kamerlid Agnes Kant. Voor meer informatie en opgave: http://www.zorggeenmarkt.nl/

U bent hier