h

SP wil vaart achter bouwplannen Hoogstraat

3 februari 2008

SP wil vaart achter bouwplannen Hoogstraat

De Socialistische Partij wil dat het college van Burgemeester en Wethouders vaart zet achter het ontwikkelen van een visie voor de Hoogstraat. Ook nieuwe bouwplannen voor huurwoningen voor starters moeten hier snel een kans krijgen.

Ruim een jaar geleden besloot het college van burgemeester en Wethouders de op dat moment voorliggende bouwplannen voor de realisatie van 16 appartementen voor starters niet in behandeling te nemen. De plannen die destijds door de woningstichting Volksbelang waren ontwikkeld, konden op geen enkele wijze rekenen op instemming van de omwonenden.

Om meer ondersteuning te krijgen voor eventuele planvorming en duidelijkheid te verschaffen aan de woningstichting besloot het college om een visie te ontwikkelen voor de Hoogstraat en omgeving.

Jeroen Brouwer, fractievoorzitter van de SP, vindt dat het vorig jaar genomen besluit van het college nog steeds goed is geweest. “Inspraak van omwonenden is immers belangrijk en de bouwplannen van de woningstichting hadden geen draagvlak. Inmiddels loopt het proces om tot een visie op de Hoogstraat te komen echter alweer enige tijd, met ups en downs. Bewoners hebben zich tussendoor afgevraagd of ze wel serieus genomen worden. Ook de andere partij, Volksbelang, wil graag aan de slag. De woningstichting kan immers tien sociale woningen niet regulier verhuren, heeft nieuwe ideeën en wil deze graag met bewoners bespreken.” Aldus Jeroen Brouwer.

Om het een en ander met voortvarendheid aan te pakken, dienen volgens de SP nu spoedig de benodigde stappen te worden gezet. Zodat vervolgens bouwplannen kunnen worden gemaakt om hier huurwoningen voor starters te realiseren. Volgens Brouwer willen bewoners en Volksbelang maar al te graag aan meewerken.

“Met onzekerheid is uiteindelijk helemaal niemand gebaat. De buurt niet, maar ook Volksbelang en woningzoekenden niet. Daarom willen we dat er snel een visie op tafel komt die gedragen wordt door de omwonenden en vervolgens de woningstichting daadwerkelijk nieuwe bouwplannen voorlegt”, besluit de SP-er.

De fractie heeft het college gevraagd om met voortvarendheid een en ander op te pakken en wil graag weten wanneer er bouwplannen van Volksbelang kunnen worden verwacht.

U bent hier