h

Bouw woningen Joliceterrein van start

14 januari 2008

Bouw woningen Joliceterrein van start

Op het voormalige Joliceterrein (Rijnweide) kan op korte termijn gebouwd worden. De periode waarin bezwaar kon worden gemaakt tegen de bouwvergunning is begin januari afgelopen. Er zijn geen bezwaren bij de gemeente binnengekomen, waarmee de bouwvergunning definitief is geworden.

Op het terrein worden 30 woningen gebouwd. Het gaat om koopwoningen voor gezinnen, ouderen en starters. Het merendeel van de woningen behoort tot de duurdere categorie. De starterappartementen hebben een kostprijs vanaf 189.000 euro.

Aanvankelijk kwamen er veel bezwaren vanuit de buurt tegen de bouwplannen van ontwikkelaar Delta Projektpartners. De SP organiseerde een buurtonderzoek en het college van Burgemeester en Wethouders besloot vervolgens dat de projectontwikkelaar opnieuw met de omwonenden om de tafel moest om de plannen op een aantal punten te wijzigen. De belangrijkste aanpassingen van het nu goedgekeurde plan zijn de ontsluiting voor autoverkeer (gaat straks over een nieuw aan te leggen weg over het Van Zoestterrein) en het verkleinen van het appartementencomplex.

De werkzaamheden om het terrein bouwrijp te maken zijn enige tijd geleden gestart. De feitelijke bouw kan in februari beginnen. De oplevering van de woningen is eind 2008/begin 2009 gepland. SP-raadslid Gert de Heus is verheugd dat de bouwwerkzaamheden eindelijk starten.

“De woningbouw in Wijk bij Duurstede heeft een impuls nodig. De afgelopen jaren zijn er veel te weinig nieuwe huizen gebouwd. Als SP zijn we ook blij dat de plannen zijn aangepast en er meer rekening is gehouden met de wensen van de omwonenden. We willen dat er de komende jaren alleen wel dat er meer betaalbare woningen komen. Juist voor starters en gezinnen met een minder hoog inkomen is er namelijk een tekort aan woningen. Wat ons betreft moet minimaal 40% van alle nieuw te bouwen woningen tot de sociale sector behoren.” Aldus Gert de Heus.

U bent hier