h

Beursplein Wijk: bedrijven helpen vrijwilligersorganisaties

13 januari 2008

Beursplein Wijk: bedrijven helpen vrijwilligersorganisaties

Op donderdag 31 januari wordt in het gemeentehuis aan de Karel de Grotestraat het Beursplein Wijk gehouden. Het beursplein is een initiatief van bedrijfsleven, ondernemers de gemeente en het steunpunt Vrijwilligerswerk in Wijk bij Duurstede. Het is de bedoeling dat vraag en aanbod van vrijwilligersorganisaties en bedrijfsleven bij elkaar worden gebracht.

Op het Beursplein gaat het om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Bedrijven en hun werknemers kijken of ze vragen kunnen beantwoorden van en hulp kunnen bieden aan vrijwilligersorganisaties. Gedacht kan worden aan zaken als belastingadvies voor een scoutinggroep, tandems voor een reisorganisaties voor verstandelijk gehandicapten, snoeien van een heemtuin, werkbegeleiding voor kinderen met een achterstand, hulp bij het opzetten van een website voor een buurtvereniging, enzopvoorts. Het gaat om helpende handen en niet om geld.

Het Beursplein wordt gehouden van 17.00 tot 20.00 uur in de raadszaal. Om 17.05 opent burgemeester Guus Swillens de ‘maatschappelijke beursvloer’ met een slag op de gong. Net als op de echte beurs is het de bedoeling dat er vervolgens flink wordt gehandeld met uiteindelijk een zo hoog mogelijk resultaat: zoveel mogelijk hulpvragen oplossen.

U bent hier