h

SP feliciteert SIGW

7 oktober 2007

SP feliciteert SIGW

Het is een gezegde dat iedereen het weer krijgt dat zij verdient. De overvloedige zon die afgelopen zaterdag het land opwarmde was voor de Stichting Integratie Gehandicapten, SIGW, misschien dan wel een extraatje voor al het goede werk dat de stichting de laatste 25 jaar heeft gedaan. ‘’Dat zonnetje heeft de SIGW dan ook dik verdiend. Jullie doen al 25 jaar belangrijk werk in onze gemeente‘’, vertelt SP-raadslid Henriëtte Sanders bij het uitreiken aan een bos bloemen aan SIGW-voorzitter Rhea Reintjes.

De viering deelde de stichting met meerdere hulpverlenende en commerciële organisaties die iets met hulp aan mensen met een handicap of ouderzorg te maken hebben. In en rond het gemeentehuis waren zij op een gezondheidsmarkt te vinden. Vele facetten van de zorg was aanwezig. Van de ouderorganisaties als de ANBO en Stichting Welzijn Ouderen tot de hulporganisaties als Vitras en de Vrijwillige Terminale Zorg. Het laat zien hoe breed de SIGW opereert. ‘’Met het bosje bloemen hebben we alle vrijwilligers in het zonnetje willen zetten. Met het opzetten een dergelijke markt hebben zij het belang nog maar eens onderstreept ‘’, eindigt Sanders.

WMO-loket

Tijdens de mooie zonnige dag werd ook het WMO-loket geopend. De SP vindt het geweldig dat inwoners nu voor allerlei vragen op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg bij één loket terecht kunnen. ‘’We hopen dat inwoners snel de weg naar het loket weten te vinden en goed geholpen kunnen. Problemen staan meestal niet op zichzelf, die moeten integraal aangepakt worden. De WMO-adviseur heeft de mogelijkheid om instanties bij elkaar te brengen met als doel de kwaliteit van het dagelijkse leven van de hulpvrager te verbeteren‘’, aldus Henriëtte Sanders van de SP.

Henriëtte Sanders bij het uitreiken aan een bos bloemen aan SIGW-voorzitter Rhea Reintjes

De SP vindt nog wel dat voor inkomen en inburgering er ook een loket moet zijn binnen de gemeentegrenzen. Sanders, ‘’We hebben begrepen dat de dhr. Jan Burger in overleg is met de RSD om een sociaal loket in te richten, wat ons betreft kan het niet snel genoeg gaan. Wij hebben altijd gezegd dat Zeist te ver is om bijstandsgerechtigden van dienst te zijn. Maar goed; het WMO-loket is er, de eerste stap is gezet‘’.

U bent hier