h

SP blij met wegstrepen betaald parkeren

10 oktober 2007

SP blij met wegstrepen betaald parkeren

Het plan van het college om over te gaan tot invoeren van betaald parkeren in de binnenstad van Wijk, hield vele betrokkenen bezig. De SP liet eerder weten niets in plannen voor betaald parkeren te zien. Fractievoorzitter Jeroen Brouwer is dan ook opgelucht. “Tijdens de bespreking van de kadernota riepen we al dat er beter tijd ergens anders in kon worden gestopt. Bij het openslaan van de begroting lezen we dat het betaald parkeren weggestreept is. Daar zijn wij natuurlijk tevreden over, gezien onze eerdere bedenkingen”, reageert hij.

Volgens Brouwer zijn er verschillende redenen om tegen betaald parkeren te zijn.

“Op veel plaatsen in het land zijn het de stadse melkkoeien geworden. Leuk om zakken en gaten mee te vullen. Dat het auto’s uit binnensteden weert, lijkt maar een bijzaak. Maar voor onze gemeente is het nu geen oplossing. Het zou enkel leiden tot mogelijke problemen voor de hardwerkende winkeliers. Dan schaadt het de lokale economie meer dan het goed doet”, vertelt de SP-fractievoorzitter.

In eerdere discussies liet het college niets los over het wel of niet door laten gaan. Brouwer irriteerde zich dat het beloofde brede debat over het betaald parkeren te lang is uitgebleven. “Er is op deze manier onnodig lang beroering gebleven in de binnenstad. Niet voor niets kwamen de winkeliers de laatste raadsvergadering nog inspreken. Zij hadden echt het gevoel voor spek en bonen erbij te zitten”, vervolgt de SP-er.

Uit onderzoek concludeert het college dat betaald parkeren in Wijk bij Duurstede op dit moment niet haalbaar is. “Dat laat dan weer zien dat het college dus wel degelijk luistert naar de geluiden uit de samenleving. Nu kunnen we zonder financiële druk van een te behalen bedrag in de begroting kijken hoe we een zo optimaal mogelijk parkeerbeleid kunnen organiseren, dat wel kan leiden tot minder autoverkeer zonder de winkeliers de nek om te draaien”, vult Brouwer aan.

U bent hier