h

Stop uitverkoop thuiszorg Manifestatie op 3 oktober

29 september 2007

Stop uitverkoop thuiszorg Manifestatie op 3 oktober

Help mee de thuiszorg te redden! Kom op woensdagmiddag 3 oktober naar Den Haag om samen een vuist te maken voor goede thuiszorg! De Tweede Kamer debatteert 4 oktober a.s. over de gevolgen van de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voor het personeel in de thuiszorg. De middag voorafgaand aan dit debat wil het Comité Zorg Geen Markt met zo veel mogelijk mensen een krachtig protest laten horen. De thuiszorg is door de regering namelijk in de uitverkoop gedaan.

Veel gemeenten kopen zo goedkoop mogelijk zorg in. De kwaliteit holt achteruit. Cliënten verliezen hun vertrouwde hulp. Duizenden ervaren krachten worden ontslagen, anderen moeten fors loon inleveren. Cliënten hebben recht op fatsoenlijke zorg en het personeel heeft recht op fatsoenlijk loon.

Kom ook naar de manifestatie! Zeg JA tegen goede thuiszorg en NEE tegen duizenden ontslagen.

Den Haag 3 oktober Plein Tweede Kamer 14.30 tot 16.30 uur. Zie ook:zorggeenmarkt.nl/

De SP in Wijk bij Duurstede ondersteunt de acties rond de thuiszorg. De afgelopen dagen zijn vele tientallen kaarten verspreid en ondertekend om een eind te maken aan de uitverkoop van de thuiszorg. Ook heeft de gemeente Wijk bij Duurstede in haar eigen verordening en bij de aanbesteding aan zorginstellingen zich maximaal ingespannen om de problemen in de thuiszorg aan te pakken. Vanuit Wijk proberen we vervoer te regelen voor wie daar belangstelling voor heeft. Samen kunnen we een vuist maken voor goede thuiszorg!

U bent hier