h

SP vraagt college op postkantoor te letten

5 juli 2007

SP vraagt college op postkantoor te letten

De SP verzamelde enkele weken geleden vele handtekeningen op voor behoud van de postvoorzieningen en werkgelegenheid voor medewerker van het postkantoor. De fractie stelde hierbij enkele vragen. ‘’Uit de antwoorden blijkt dat het college de zaken in de gaten houdt en zo ver mogelijk de voorzieningen en arbeidsplaatsen behouden‘’, legt vragensteller Jeroen Brouwer uit.

In de antwoorden geeft wethouder Henk Muis uit dat Postkantoren BV heeft besloten, op grond van een aantal economische overwegingen, de dienstverlening in de huidige vorm te beëindigen. ‘’Hierbij is wel aangegeven dat hetzelfde serviceniveau van dienstverlening in de omgeving van het huidige postkantoor zal worden voortgezet. Dit wordt mogelijk in combinatie met andere functies zoals een kantoorboekhandel‘’, herhaalt Brouwer na de antwoorden van het college.

De SP vroeg tevens of het college de zaken in de gaten wil houden. Brouwer; ‘’Uit de antwoorden blijkt dat zij dit doen. Zodra de wethouder te horen krijgt dat de dienstverlening gevaar loopt, zal hij met Postkantoren BV in overleg treden. Ook het college wil namelijk dat het niveau van dit soort voorzieningen binnen onze gemeente op peil blijft. Dat is dus goed nieuws.‘’

De eerste handtekeningenactie lijkt dus succesvol te zijn. Postkantoren BV heeft aangegeven er alles aan te doen om de werkgelegenheid te behouden. Binnenkort zal het college hierover geïnformeerd worden. Als er banen verloren dreigen te gaan, zal wethouder Muis er alles aan doen om dat te voorkomen. ‘’Wij zullen zelf ook onze ogen en oren open blijven houden en blijven kijken hoe dit af gaat lopen. Het laatste oordeel is hier nog niet over geveld.‘’, spreekt Brouwer uit.

U bent hier