h

SP notitie 'red de SWZ' aangeboden

8 juni 2007

SP notitie 'red de SWZ' aangeboden

Gisteren heeft een delegatie van SP-fracties uit Zeist, de Heuvelrug, De Bilt, Wijk bij Duurstede en Bunnik een notitie overhandigd aan de directeur en de voorzitter van de ondernemingsraad van Sociale Werkplaats.

De Sociale Werkplaats (SWZ) in Zeist is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Wijk bij Duurstede en Bunnik. De SWZ verkeert al enige jaren in grote problemen. De colleges van B&W hebben een kadernotitie over de toekomst van de SWZ aangeboden aan de verschillende betrokken gemeenteraden. Deze kadernotie maakt echter geen heldere keuzes. Wel wordt openlijk met de gedachte gespeeld de Sociale Werkplaats los te koppelen van de Gemeenschappelijke Regeling. Dit betekent dat SWZ een aanbieder wordt van beschutte arbeidsplaatsen naast andere aanbieders. Hoewel de SWZ nu heel langzaam uit het dal lijkt te kruipen, is de positie van de SWZ veel te zwak om blootgesteld te worden aan de "markt".

Naar het oordeel van de desbetreffende SP-fracties leidt dat onvermijdelijk tot de ondergang van de SWZ. De SP fracties in de raden van de aangesloten gemeenten hebben hun opvattingen over deze problematiek neergelegd in een notitie " Red de SWZ". Deze notitie zal worden gezonden aan alle raads- en collegeleden.

U bent hier