h

Noorderwaard doet wensen

20 mei 2007

Noorderwaard doet wensen

De Socialistische Partij wil een deel van de 2,7 miljoen euro die de gemeente als extra dividenduitkering heeft binnengekregen vanuit het voormalige gasbedrijf GCN stoppen in het wijkgericht werken. De partij is druk bezig een inventarisatie te maken van de wensen in de wijken. “Afgelopen zaterdag stonden we in de Noorderwaard. Komende zaterdag staan we in Cothen en Langbroek”, meldt afdelingsvoorzitter Hans Pouw.

Wijkgericht werken is en blijft een belangrijk onderdeel voor de SP. Daar waar in de raad vooral de grote projecten veel aandacht lijken te krijgen, willen de socialisten dat ook de kleinere problemen in de wijken worden aangepakt.
“Het aanpakken hiervan, begint met het opnemen van de wensen van de inwoners. Vandaar dat raadslid en klusjesman Gert de Heus een WenSPut heeft gemaakt. Daar gaan we de wijken mee af “, legt Pouw uit.

Wensput in de Noorderwaard

De toer liep afgelopen zaterdag door de Noorderwaard. Een wijk waar mensen vooral tevreden blijken te zijn.
“Bij het stellen van vragen was dat echt vaak het eerste dat we hoorden. De wijk kent veel groen, veel speelplekken en het onderhoud is ook redelijk, waardoor mensen er met plezier wonen. Dat is een goed bericht natuurlijk”, vindt De Heus die net als de andere SP-raadsleden Jeroen Brouwer en Henriëtte Sanders meeliep. De wensen die naar voren kwamen gingen in op verkeer, het tegengaan van het hardrijden, het nog wat beter bijhouden van het groen, en natuurlijk de scheefliggende stoepen.

Hans Pouw: “Ook kwamen grotere zaken naar voren zoals het zwembad dat eigenlijk beter zou moeten, het opknappen van de woningen van Volksbelang, of een kunstwerk bij de scholen zodat dit echt een centrum van de wijk kan worden. Al met al weer een aardige lijst waar we mee aan de slag kunnen.”

De SP brengt de WenSPut aankomende zaterdag naar de kernen Cothen en Langbroek. In Cothen staan de socialisten van 10.00 uur tot 11.30 uur op de Dorpsstraat. Daarna zullen zijn verhuizen naar Langbroek waar zij vanaf 12.00 uur tot 13.30 uur wensenlijstjes zullen rondbrengen. Ook kunnen de mensen via de website een wens inleveren. Via de link op de homepage kunnen ze makkelijk doorklikken naar de WenSPut. “Het is nog steeds de bedoeling dat de lijst klaar is voor de behandeling van de kadernota in de raad, zodat de wensen meegenomen kunnen worden in de discussie over het besteden van het gemeenschapsgeld”, eindigt Pouw.

U bent hier