h

SP in actie voor veiligheid bewoners Zandweg

2 april 2007

SP in actie voor veiligheid bewoners Zandweg

Op 7 maart 2006 heeft dhr. H. Verschoor namens enkele bewoners van de Zandweg gevraagd of de bereikbaarheid van de parkeerplaatsen langs de Zandweg verbeterd kan worden. De ouderen die hier wonen, kunnen slechts met veel moeite bij de parkeerplaatsen komen. Niet alleen is de manoeuvreerruimte te beperkt, ook liggen de tegels er schots en scheef. Het gevolg is dat mensen met een rollator niet goed in en uit hun auto kunnen stappen, kliko’s niet fatsoenlijk langs de weg gezet kunnen worden en dat auto’s voor het uitpakken van de boodschappen maar op het naastgelegen fietspad geparkeerd worden.

De heer Verschoor heeft begin juni 2006 een brief ontvangen waarin aangegeven wordt, dat de gemeenteambtenaren met enkele andere betrokken partijen de zaken onder de loep zouden nemen. Deze partijen zouden volgens deze brief met een voorstel komen. Een jaar later is er nog steeds niets gebeurd en is de situatie nog steeds gevaarlijk.

“Begin november 2006 heeft de SP-fractie het college ook maar eens vragen gesteld maar dat heeft niets opgeleverd voor de bewoners aan de Zandweg. De SP was het wachten zat en is zelf maar eens in actie gekomen, ” aldus Hans Pouw, voorzitter van de SP. “Ouderen hebben er niets aan als het college en de raad een ouderennota vaststelt maar geen concrete acties onderneemt. Soms kan het zo eenvoudig zijn om de leefomgeving van ouderen te verbeteren: met wat stoeptegels, een kuip zand en wat mankracht!”

SP in aktie op de Zandweg

Hans Pouw, “Het aangelegde pad is slechts een tijdelijke oplossing, wij hopen dat de gemeente nu ook de handen uit de mouwen steekt, om met een goede permanente oplossing te komen. Zodat ouderen veilig wonen op de Zandweg.”

Het gaat er hierbij niet om dat de bewoners het groen zo graag weg willen hebben. De mensen willen normaal bij de auto’s kunnen, kliko’s weg kunnen zetten of de auto kunnen uitpakken, zonder dat hierbij gevaarlijke situaties ontstaan.

U bent hier