h

Vrijstellingsprocedure Rijnweide ingetrokken

4 februari 2007

Vrijstellingsprocedure Rijnweide ingetrokken

De SP is benieuwd met welke aangepaste plannen het college woensdag, 7 februari, zal komen t.a.v. het project Rijnweide en het van Zoest-terrein. Het buurtcomité “Rijnweide kan beter” hadden hun visie op de plannen bij de SP kenbaar gemaakt. Met name rondom de mogelijkheid voor verkeer om de wijk in en uit te rijden (ontsluiting) van het nieuwbouwproject, het appartementencomplex en de parkeervoorzieningen waren bezwaren. Reden voor de SP om vragen te stellen aan de wethouder. “Tenslotte hadden omwonenden juist intensief en constructief meegedacht om oplossingen te zoeken en voldoende draagvlak te creëren. Dan moet je juist ook naar de omwonenden luisteren.” aldus Henriëtte Sanders van de SP.

Het college heeft de projectontwikkelaar uiteindelijk benaderd om toch nog enkele aanpassingen van het huidige plan te realiseren. Een wijziging van het oorspronkelijke plan heeft als consequentie dat de nu lopende artikel 19.1-procedure wordt ingetrokken. Voor het gewijzigde plan zal een nieuw vrijstellingsverzoek worden ingediend.

Het buurtcomité “Rijnweide kan beter” en de Socialistische Partij hebben afgelopen zaterdag een klein onderzoek gedaan in de buurt. Doel van dit onderzoek is te inventariseren hoe omwonenden tegen de huidige plannen aankijken. “De SP is in ieder geval op woensdag , 7 februari, aanwezig om te zien of omwonenden ook echt gehoord zijn.”, aldus Sanders.

U bent hier