h

Ontsluiting Rijnweide mogelijk via het Zoest terrein

12 januari 2007

Ontsluiting Rijnweide mogelijk via het Zoest terrein

De Delta Projectpartners zijn voornemens het van Zoest terrein te gaan aankopen zodat er een goede ontsluiting van het Jolice terrein gerealiseerd kan worden. Om dit financieel mogelijk te maken wil de projectontwikkelaar minimaal aan woningbouwontwikkeling op het van Zoest terrein gaan doen. Dit was voor de SP in december reden om hier enkele vragen over te stellen, het college heeft inmiddels geantwoord.

De SP fractie heeft de volgende vragen gesteld aan het college, het college heeft de vragen beantwoord.

Wat wordt er bedoeld met “minimale woningbouwontwikkeling”?

Antwoord: De ontwikkelaar heeft het voornemen om aan de oostzijde van het Van Zoest terrein een ontsluitingsroute voor het Jolice terrein aan te leggen.

Kan het college al iets zeggen over het soort woningen dat er mogelijk gebouwd wordt, of aan welke doelgroep wordt gedacht?

Antwoord: Om de aankoop van het terrein en de realisatie van de weg en ondergrondse infrastructuur te financieren moet een aantal woningen worden gerealiseerd. Hiervoor heeft de ontwikkelaar een plan met aantal woningen daarin opgenomen opgesteld dat wij op dit moment beoordelen.

Is het college voornemens dit verzoek te willigen?

Antwoord: In de Structuurvisie Singel Noord en Omgeving wordt er vanuit gegaan dat op deze locatie woningen worden gerealiseerd. Als de plannen voor dit terrein passen binnen deze visie en het overige gemeentelijk beleid zijn wij voornemens om hieraan mee te werken. De onderhandeling om tot een goed plan, een wenselijk woningbouwprogramma op deze locatie en een ontsluitingsroute voor het Jolice terrein te komen, starten in januari 2007.

Kan het college al iets zeggen over het soort woningen dat er mogelijk gebouwd wordt, en aan welke doelgroep wordt gedacht? Is het college hierbij voornemens zich te houden aan de huidige woonvisie?

Antwoord: Zie antwoord vraag 3 en 4. Ja, wij hanteren de uitgangspunten van de woonvisie.

Kan het college aan geven hoe de huidige omwonenden van het terrein worden betrokken bij het project?

Antwoord: De omwonenden zullen in januari 2007 voor een bijeenkomst worden uitgenodigd.

De SP zou het van harte toejuichen als er op deze locatie dicht bij de binnenstad gedacht wordt aan betaalbare (huur/koop) jongerenhuisvesting.

U bent hier