h

Resultaten onderzoek Huisartsenpost Houten

2 december 2006

Resultaten onderzoek Huisartsenpost Houten

De SP heeft via een ketting e-mailactie een kort onderzoek gedaan naar de tevredenheid van Huisartsenpost in Houten. In totaal reageerden 83 inwoners. β€˜β€™Het is voor ons een meetpunt voor verdere actie. Er komen een aantal knelpunten naar voren zoals de bereikbaarheid van de post en de apotheek Inmiddels heeft de organisatie achter de post ons uitgenodigd voor een gesprek in januari. In 2007 gaan we met het onderzoek verder β€˜β€™, meldt Jan Oechies.

De afgelopen maand heeft de SP Wijk bij Duurstede een tevredenheidonderzoek gedaan met betrekking tot het functioneren van de Huisartsenpost Houten. De SP ontving 83 vragenformulieren van de gebruikers van de huisartsenpost. Er is hiermee sprake van de indicatieve waardering en niet van een representatief onderzoek. Alle schakels in de zorgketen van de huisartsenhulp buiten kantooruren kwamen aan de orde.

De benadering van- en de zorg op de huisartsenpost scoort voldoende. De visites aan huis door de huisartsen van de post Houten worden als ruim voldoende gewaardeerd. De arts is snel ter plaatse en het telefonische contact door deze arts tijdens de rit naar Wijk bij Duurstede wordt erg gewaardeerd.

Als belangrijkste knelpunt wordt de afstand en de route naar Houten genoemd. Zeker in de avonduren en blij slecht weer. Een ander knelpunt is de medicatie verstrekking indien de apotheek in wijk bij Duurstede en Houten zijn gesloten.

Op het moment dat de resultaten van het tevredenheidonderzoek bekend waren het de SP contact gezocht met de huisartsenpost in Houten. Inmiddels is de SP door de huisartsenpost uitgenodigd om de resultaten van dit onderzoek naast de gegevens van de Huisartsenpost te leggen en de knelpunten te bespreken.

Maart 2007 zal de SP dit onderzoek wederom uitvoeren. Dan zal tevens worden onderzocht of in Wijk bij Duurstede behoefte is aan spreekuren van de huisartsen in de avonduren.

Doe mee aan het vervolgonderzoek en vul de enquete nu in

U bent hier