h

SP wil bereikbaarheid Zandweg voor bewoners verbeteren

1 november 2006

SP wil bereikbaarheid Zandweg voor bewoners verbeteren

Op 7 maart 2006 heeft dhr. H. Verschoor namens enkele bewoners van de Zandweg gevraagd of de bereikbaarheid van de parkeerplaatsen langs de Zandweg verbeterd kan worden. De ouderen die hier wonen, kunnen slechts met veel moeite bij de parkeerplaatsen komen. Niet alleen is de manoeuvreerruimte te beperkt, ook liggen de tegels er schots en scheef. Het gevolg is dat mensen met een rollator niet goed in kunnen stappen, kliko ’s niet fatsoenlijk langs de weg gezet kunnen worden en dat auto’s voor het uitpakken van de boodschappen maar op het naastgelegen fietspad geparkeerd worden, enzovoorts.

De heer Verschoor heeft begin juni 2006 een brief ontvangen waarin aangegeven wordt, dat de gemeenteambtenaren met enkele andere betrokken partijen de zaken onder de loep zouden nemen. Deze partijen zouden volgens deze brief met een voorstel komen. Tot op heden hebben de bewoners nog niets gehoord en is de situatie nog steeds gevaarlijk.

Het gaat er hierbij niet om dat de bewoners het groen zo graag weg willen hebben. De mensen willen normaal bij de auto’s kunnen, kliko’s weg kunnen zetten of de auto kunnen uitpakken, zonder dat hierbij gevaarlijke situaties ontstaan. Zeker nu de blaadjes van de bomen de paden toch al glad genoeg maken

De SP heeft het college van B&W de volgende vraag gesteld; Wanneer kunnen de bewoners aan de Zandweg een voorstel verwachten ter verbetering van de bereikbaarheid van de parkeergelegenheid?

U bent hier