h

Antwoorden op vragen skatebaan

3 september 2006

Antwoorden op vragen skatebaan

Op 11 juli stelde de SP fractie vragen over de beloofde skatebaan in de Horden. Op de vraag of de beloofde attributen er nog komen en zo ja wanneer heeft wethouder Aukje Boer geantwoord.

Vraag:

Enkele maanden geleden zijn op de skatebaan langs de Hordenweg enkele ogenschijnlijk gevaarlijke voorzieningen weggehaald Door zowel de directeur welzijnzorg als vorige wethouder jeugdzaken is in januari belooft dat hier snel vervangende, minder gevaarlijke attributen voor terug zouden komen. Tot nu toe, is hier geen sprake van, en dat terwijl deze plaats met het oog op de net begonnen vakantietijd juist een plek is waar kinderen zich uit kunnen leven. Onze vraag is of de beloofde attributen er nog komen en zo ja wanneer?

Antwoord:

Inderdaad zijn enige maanden geleden op het speelterrein langs de Hordenweg door jongeren geplaatste skate-objecten verwijderd door de gemeente. Na zorgvuldig onderzoek bleek namelijk dat deze skate-objecten op geen enkele manier zouden kunnen voldoen aan de veiligheidseisen die voor dit soort objecten gelden. Omdat de gemeente aansprakelijk is als er ongelukken zouden gebeuren kon niet anders dan besloten worden om de objecten weg te halen.

Daarop hebben de toenmalige wethouder en het jongerenwerk met de betrokken jongeren afgesproken de mogelijkheden te onderzoeken om permanente kleine skatevoorzieningen te plaatsen. Het jongerenwerk heeft met de jongeren een plan gemaakt voor het plein dat begin mei bij de gemeente is binnengekomen. Dit plan voorziet niet alleen in skate-objecten, maar ook in een voetbalkooi.

Inmiddels is het budget voor het plaatsen van de attributen gevonden en zijn we gestart met het vervolgtraject, het verkrijgen van de vergunning. Wij willen de veranderingen op het plein graag in goed overleg met de buurt en de jongeren aanbrengen. Daarom gaan we in september verder in overleg over de plannen met de buurt en de jongeren.

U bent hier