h

Henk Huisman

Hoe oud ben je en wat voor werk doe je?

Ik ben in 1952 geboren en nu dus 62 jaar oud. Ik ben al een tijdje met de VUT. Daarvoor heb ik veertig jaar als postbode gewerkt. Vooral in Wijk maar ook in Doorn, Amersfoort, Utrecht en Zeist.

Wat voor functie heb je binnen de partij en sinds wanneer?

Sinds de ledenvergadering in april 2013 ben ik penningmeester. Een paar maanden later ben ik ook begonnen met het opzetten van de verspreiding van de SP-folders. Dat doe ik samen met bestuurslid Elton Wollenberg.

Waarom ben je lid van de SP geworden? En wanneer was dat?

Hans Pouw, destijds voorzitter, wilde erg graag dat ik lid zou worden. Ik ben lid geworden op de Wijkse kerstmarkt in 2008, waar de SP soep uitdeelde. In die periode liep ik al een tijdje rond met het idee lid te willen worden van een politieke partij en de SP sprak mij het meeste aan.

Wat is je favouriete SP-moment?

De thuiszorgmanifestatie in Den Haag vond ik erg indrukwekkend, omdat er toen zoveel mensen de thuiszorg steunden. Ik vond het gaaf om te zien dat er vanuit het hele land volle bussen met demonstranten kwamen.

Verder is de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 voor mij een moment om niet te vergeten.

Waarvoor wil je je de komende tijd vooral inspannen?

Ik wil het financiƫle gedeelte als penningmeester zo goed mogelijk doen. Daarnaast wil ik graag helpen bij hand- en spandiensten binnen het bestuur zoals folders vouwen.

U bent hier