h

Nieuwjaarsborrel SP wijk

Zo aan het einde van 2018 kijken we als SP vast naar 2019. Een ding is hierin al vast duidelijk; we gaan strijdend richting een nieuw tijdperk. Kom dus vast meedoen op onze nieuwjaarsborrel, op
10 januari, bij Frans van der Tol, Hoogstraat 64, Wijk bij Duurstede.
Het afgelopen jaar kenden we vele teleurstellingen. Ten eerste was er het verlies van Jan Burger. We moeten er nog steeds aan wennen om zonder hem te werken. Hij drukte niet alleen zijn stempel op het Wijkse bestuur, maar tevens op onze afdeling. Jan is en blijft een belangrijke inspiratiebron met zijn motto; positief vooruitkijken en vooral actief zijn.
Ten tweede deden enkele trouwe SP-ers een stapje terug. Gert de Heus, Harold Hunneman en Elton Wollenberg waren belangrijk op de voor- en achtergrond, bij de straatacties, muziekfestivals, campagnes, vanuit het bestuur en de raad. Zij konden hun drukke banen niet meer combineren met het actieve SP-leven en stopten, helaas, met (deels) hun werkzaamheden.
En Jan Oechies heeft zijn plek in de raad afgestaan. Hij gaat met zijn vrouw Elly genieten van een welverdiend pensioen. Bij hun afscheid hoorden we van de mensen die bij hen op de (pijn)bank lagen, wat zij gedaan hebben voor de Wijkse maatschappij. Dat activisme was voor Jan destijds de reden om voor de SP te kiezen. We profiteerden vol van zijn kennis en kunde.
Wij zijn en blijven trots op het feit dat we met deze SP-ers mochten samenwerken. We hopen dat we ergens in de toekomst elkaar in een andere rol blijven vinden. We danken hen enorm voor hun inzet.
Ten derde was 2018 het jaar van de teleurstellende gemeenteraadsverkiezingen. Als SP hielpen we de gemeente op een sociale manier door de crisis. Het verlies van stemmen deed pijn. Toch constateren we dat we lokaal stevig staan. We scoorden bijna tien procent hoger dan de landelijke SP. Er ligt een breed fundament. Dat hebben we bereikt dankzij al die hardwerkende SP-ers.
Die brede basis is nodig. Want ook in de jaren voor 2018 zagen we ons kader uitgedund worden. We moeten eerlijk zijn; we moeten vol aan de bak, willen we de SP sterk houden. En dat moeten we met zijn alle (blijven) doen. Vele handen maken licht werk.
Wij hebben de uitdaging opgepakt. Zo komt op vrijdag 8 februari 2019 onze voorzitter Ron Meyer langs. Hij neemt ons aan de hand van zijn boek Grip mee in de SP-Toekomst. Het is een eerste bijeenkomst waar we een prominente SP-er zijn verhaal laten doen. Daar hebben we er meer van in petto de komende maanden. Kom vooral mee borrelen, mee praten, mee denken en mee luisteren bij de nieuwjaarsborrel of Ron Meyer. Als SP halen we graag Klaas Glastra van Loon aan;
Blijf niet mokkend aan de kant staan, stel een daad en toon je moed
Laat je woede hand in hand gaan, met het goede dat je doet
Kom je moed tonen en meedoen. Wij wensen jullie vast een goed en sociaal 2019 en wellicht tot 10 januari, vanaf 20.00 uur bij de voorzitter thuis Hoogstraat 64 3962ES in Wijk bij Duurstede.
Met vriendelijke groet,
Frans van der Tol (voorzitter) en Jeroen Brouwer (fractievoorzitter)

Datum en tijd: 
donderdag, 10 januari, 2019 - 20:00 tot 22:00
Waar: 
Hoogstraat 64 Wijk bij Duurstede

U bent hier