h

Nieuws, oktober 2017

30 oktober 2017

Actie schoon de winter in goed idee

WIJK BIJ DUURSTEDE – Uit de laatst gehouden Burgerpeiling kwam naar voren dat vele inwoners ontevreden zijn over het groenonderhoud. Het Wijkse college stelt daarom extra geld beschikbaar om het beheer van de buitenruimte te verbeteren. Hiermee worden op korte termijn enkele stuitende zaken in het groenbeheer opgelost. Deze eenmalige actie, Schoon de winter in, kost 26.500 euro. “Goed om te zien dat er in ieder geval op korte termijn actie wordt ondernomen. Maar het groen moet ook voor de toekomst beter worden”, aldus SP-raadslid Henk Huisman.

Lees verder
27 oktober 2017

Horden geeft woonomgeving dikke voldoende

WIJK BIJ DUURSTEDE - De leden van de SP trokken afgelopen zaterdag het eerste deel van de wijk de Horden in om de bewoners te vragen naar de sterke en zwakke punten van hun woonomgeving. Uit de eerste resultaten blijkt dat de mensen over het algemeen tevreden zijn over hun buurt. “Als sterke punten noemen de mensen het vele groen, de kindvriendelijke omgeving en de saamhorigheid in de straten. Parkeren en de snelheid van auto’s op de Amstel waren kritiekpunten. Maar het gemiddelde cijfer ligt met 7,7 toch redelijk hoog”, verwoordt Harold Hunneman, namens de SP de organisator van de SP-tour.

Lees verder
16 oktober 2017

Komende donderdag fractie overleg maar de SP komt ook naar u toe

Zaterdag 21 oktober, van 11:00 tot 13:00 uur, staat de tent van de SP aan de Hordenweg / hoek Amstel voor OBS de Horn. (voorheen het Baken) Leden van de SP gaan met een vragenformulier de wijk de Horden in. “Wij willen weten van welke dingen u in uw woonwijk tevreden bent maar ook willen wij graag van u weten wat in uw woonwijk beter kan gaan” vertelt fractie voorzitter Jan Oechies.

Lees verder
16 oktober 2017

Goede avond voor woonwensen jongeren

WIJK BIJ DUURSTEDE – Jongeren konden afgelopen donderdagavond in het gebouw van het Revius hun woonwensen neerleggen. In samenwerking met Volksbelang en WS Cothen hield de gemeente hier een bijeenkomst, speciaal voor deze doelgroep. Hierbij verkregen de partijen wat zij wilden; meer inzicht in de woonbehoeften van jongeren. “Dat er meer dan tachtig jongeren waren, is al geweldig. We hebben nu een eerste beeld. Dat werken we in de nabije toekomst verder uit”, bekijkt SP-wethouder Jeroen Brouwer enthousiast.

Lees verder
8 oktober 2017

Haagse Langbroekenaar Gerard Minnaar overleden

LANGBROEK – Onverwacht is afgelopen vrijdag Gerard Minnaar overleden. Als geboren en getogen Hagenees, werd hij dankzij zijn inzet voor vele organisaties een echt onderdeel van Langbroek. “Gerard was een mensenmens en een verbinder. Hij wist mensen die het in het begin niet met hem voor zich te winnen en vervolgens trokken zij samen ten strijde. Gerard is voor de Langbroekse sport heel belangrijk geweest. Hij kon je heel indringend aankijken om vervolgens met een bulderende lach samen het succes te vieren. We zullen hem erg missen”, aldus fractievoorzitter Jan Oechies.

Lees verder
7 oktober 2017

Jongeren kunnen woonwensen neerleggen

WIJK BIJ DUURSTEDE – De roep om meer woningen voor jongeren is ook in de Wijkse gemeenteraad hoorbaar. Na jaren van bouwproblemen lijkt nu de tijd rijp om deze handschoen echt op te pakken. SP-wethouder Jeroen Brouwer doet dit samen met woningbouwstichting Cothen en de Wijkse corporatie Volksbelang. “De eerste stap is om de woonwensen van jongeren in kaart te brengen. Daar hebben we dus een bijeenkomst voor opgezet”, aldus Brouwer. De bijeenkomst is aankomende donderdag, 12 oktober, in het Revius gebouw.

Lees verder

Pagina's

U bent hier