h

Links college in Wijk bij Duurstede

8 april 2006

Links college in Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede krijgt een links college. Zaterdag 8 april hebben de onderhandelaars van de Partij van de Arbeid, GroenLinks en de Socialistische Partij overeenstemming bereikt over het coalitieprogramma “De luiken open!” en over de portefeuilleverdeling. Aankomende dinsdag 11 april kunnen de SP leden hierover stemmen tijdens de algemene ledenvergadering.

Kandidaat-wethouders

Jan Burger, Aukje Boer en Henk Muis

De kandidaat-wethouders (op de foto vlnr) voor het college zijn:
- Jan Burger (SP)
- Aukje Boer (PvdA)
- Henk Muis (GroenLinks)

Aukje Boer en Henk Muis zijn bekenden in de Wijkse politiek. Jan Burger is een nieuwkomer. Hij heeft op politiek vlak ruime ervaring opgedaan in met name de gemeente Culemborg.

Benoeming
De onderhandelende partijen leggen het resultaat van de onderhandelingen voor aan hun eigen achterban. Dinsdag 18 april aanstaande staat de benoeming van de wethouders op de raadsagenda. De raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. Er is dan ook gelegenheid voor het publiek om meer te weten te komen over de manier waarop de beoogd wethouders denken het coalitieprogramma uit te voeren.

Meer successen voor de SP

Er blijven mooie berichten binnenkomen over de SP-deelname aan de nieuwe colleges

EINDHOVEN krijgt wel zeker een college van PvdA, CDA en SP. Het programma wordt nu ingevuld.

GRONINGEN kleurt zeer rood. Terwijl in de provinciehoofdstad PvdA, SP en GroenLinks verder timmeren aan een akkoord, is er al overeenkomst tot samenwerking bereikt in PEKELA (PvdA, SP), REIDERLAND (PvdA, SP) en MENTERWOLDE (PvdA, SP, GroenLinks).

HILVERSUM krijgt een bestuur van PvdA, CDA, SP en D66

HEERLEN gaat bestuurd worden door SP, PvdA, VVD en Ouderenpartij Heerlen. De SP levert drie wethouders.

U bent hier