h

SP laat van zich horen tijdens laatste raadsvergadering

1 maart 2006

SP laat van zich horen tijdens laatste raadsvergadering

Tijdens de een na laatste raadsvergadering liet de SP nogmaals van zich horen. De Socialistische Partij deed dat om het huidige college en de raad aandacht te vragen voor een aantal belangrijke zaken.

Hans Pouw (voorzitter van de Socialistische Partij) maakt zich ernstig zorgen over hoe er gecommuniceerd wordt met de inwoners van Wijk. Op het moment dat er zich een of ander plan aandient zou het college er alles aan moeten doen om te toetsen of een beoogd plan gedragen wordt door de inwoners en zeker de inwoners die er direct mee te maken hebben. Neem nou de Hoogstraat; de mensen, die er mee te maken kregen, zijn nooit gehoord en zijn zelfs meerdere malen met een kluitje in het riet gestuurd! Een ander recent voorbeeld is de communicatie met de inwoners van de Engk. Er was wel een informatieavond maar er werd geen antwoord gegeven op de vele vragen van de mensen. Laat staan dat er naar de zorgen werd geluisterd. De SP vindt dat de gemeente een veel te passieve rol inneemt bij de communicatie in heel veel projecten en in veel van deze projecten te weinig openheid van zaken geeft.

Henriëtte Sanders sprak namens de SP nogmaals de zorg uit over de huisartsenpost in Houten. Er is door de gemeente niet alert gereageerd en ze hebben niet tijdig met de doktoren overlegt. Nu zitten de inwoners met een huisartsenpost die veel te ver weg is. Op de Heuvelrug hebben ze het zelfde probleem. SP Wijk bij Duurstede heeft nauw contact met de SP op de Heuvelrug om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Naar aanleiding van de vele klachten die bij de SP binnenkwamen over de Regionale Sociale Dienst (RSD) heeft de SP het college vragen gesteld. Gert de Heus heeft het college aandacht gevraagd voor dit probleem. De SP heeft nog geen antwoorden op de vragen gekregen maar eist dat het college snel met de RSD in gesprek gaat om er een klantvriendelijke en professionele RSD van te maken.

De lijsttrekker van de Socialistische Partij, Jeroen Brouwer, de onderwerpen liggen ons te dicht aan het hart om daar zorgeloos mee om te springen. “De schandalige behandeling van de mensen aan de Hoogstraat en onze uitkeringsgerechtigden, zorg voor het milieu, de huisartsenpost en mensen met een functiebeperking, deze en andere onderwerpen staan op de agenda van de SP”, aldus Jeroen. De SP staat voor een socialer beleid, voor eerlijkheid en openheid naar de inwoners toe. De Socialistische Partij zal daar de komende vier jaar scherp op inzetten. Wie is er namelijk de baas? De SP weet het wel; U”!

U bent hier