h

7. Veiligheid: van meer blauw op straat tot veilige wijken

15 februari 2010

7. Veiligheid: van meer blauw op straat tot veilige wijken

In onze samenleving is veiligheid essentieel voor de kwaliteit van leven. Veiligheid heeft betrekking op heel veel facetten in de samenleving. Het gaat om de veiligheid in en om de woning. Veiligheid in de wijk. Veiligheid op de wegen in onze gemeente, maar ook veiligheid in de buitengebieden en op de provinciale verbindingsweg van en naar onze gemeente. Ook in onze gemeente is er de afgelopen periode vaak gediscussieerd over eiligheid.

De SP is voorstander van een brede aanpak van veiligheid. Van ruime openstelling van het politiebureau en meer ‘blauw op straat’ tot een aanpak van overlast door jongeren in samenwerking met het jeugdwerk. Maar ook van veilige fietsroutes naar scholen tot
onderhoud in woonwijken.

De SP heeft via een ‘wensput’-actie de inwoners in verschillende wijken gevraagd naar de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van veiligheid en andere zaken die spelen in de buurt. Ook op andere momenten worden enquêtes gehouden, zoals bijvoorbeeld nog onlangs in de wijk De Heul. Immers, wij vinden dat de politiek de inwoners moet opzoeken en echt naar hen moet luisteren.

Harold Hunneman

“Voorkomen is beter dan genezen. Investeren in preventie kan op een brede manier. Voor sociale veiligheid hebben we het dan over zaken als het signaleringsnetwerk, waar problemen vroegtijdig gezien en aangepakt worden, of wijkgericht werken, waar inwoners direct in de buurt hun eigen omgeving kunnen inrichten, maar ook goed jongerenwerk door jongeren een eigen plek te geven”, meent SP-er Harold Hunneman.

U bent hier